“Als je tekent zie je meer …!”

Tekenen is een bijzondere bezigheid. Sommige mensen denken van zichzelf dat ze niet kunnen tekenen. Er zijn meerdere vormen van tekenen. Neem een technisch tekenaar: die moet een gebouw ontwerpen, inclusief een plattegrond op schaal en dan heb je enig wiskundig inzicht nodig. Dat staat in schril contrast met vrij tekenen waarbij het meer om de vlakverdeling en vormgeving gaat. Je moet in beide gevallen goed kunnen kijken. Onder kijken verstaan we meer dan zien! Je kunt kijken zonder dat je het beoogde doel ziet. Alles is te leren. Een klein kind tekent een gezicht als een ronde vorm met twee ogen, soms een neus, maar wel een mond. Het ziet nog geen details en tekent dus wat hij weet wat er is. Later komen de details. Je kunt enkele ‘trucs’ gebruiken om vormen te tekenen zodat je bijvoorbeeld een vogel of een bloem kunt tekenen. Wil je het heel echt laten lijken dan kun je gebruik maken van kleur. Wij gebruiken daarvoor kleurpotloden of verf. Daarvoor gelden ook regels. Om van alles een beetje te kunnen begrijpen, kun je een cursus volgen. In een groepje leer je van elkaar en is er iemand die jou aanwijzingen kan geven. Je bent vrij in het onderwerp en de techniek. Na enige tijd zul je verbaasd zijn van jouw eigen mogelijkheden en … je bent nooit te oud om iets te leren als je er open voor staat!

 

Voor informatie kunt u bellen met Rien Overvelde tel. 0575-524734 of met Welzijn Vorden waar u zich ook kunt aanmelden via 0575-553405 of info@welzijnvorden.nl.

 

Reacties zijn gesloten.