Wie speelt er koersbal met ons mee?

Koersbal is een sport , waarvan steeds meer ouderen genieten. In omliggende plaatsen ,Hengelo en Steenderen beoefenen steeds meer ouderen deze sport fanatiek met meerdere teams. Ook in Vorden ontmoet elkaar dinsdagochtend een groep ouderen elkaar in het Kulturhus om samen Koersbal te spelen .

Koersbal ?

Deze balsport lijkt een beetje op het bekende Franse Jeu-de-boule en kun je het hele jaar binnen beoefenen Het is een sport die is over komen waaien uit Australië, al vindt het zijn oorsprong in Engeland waar het spel al honderden jaren geleden is begonnen.

Koersbal wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter, waarbij 2 teams van 2 personen tegen elkaar spelen. Het is de bedoeling van het spel, net als bij Jeu de boules om de grote ballen,waarmee wordt gespeeld zo dicht mogelijk bij het kleine balletje ‘de jack’ te rollen. De grote ballen rollen niet in een rechte lijn maar in een boog. De afwijking van de ballen maakt koersbal een uitdagend spel, dat in het begin nog als best lastig zal worden ervaren. Dat maakt het spel moeilijker maar wel leuker. Als je begint, denk je, dat lukt mij nooit, maar iedereen kan het leren en je bent gezond in beweging Gelukkig leren de meeste mensen het dan ook snel en ontstaat een spannende strijd om zo dicht mogelijk bij het doel te komen.

Doordat koersbal geen zware inspanning vereist, kun je de sport tot op hoge leeftijd spelen . Dat gebeurt vaak in gezelligheidsclubs, verzorgingshuizen en buurtcentra .
Denkt u dat zou wel iets voor mij kunnen zijn, kom dan op een dinsdagmorgen eens langs in het Kulturhus. U bent vanaf 10.00 uur van harte welkom.

Reacties zijn gesloten.