Activiteiten

Welzijn Vorden organiseert, coördineert en stimuleert een groot aantal activiteiten met de doelstelling inwoners van Vorden met elkaar in contact te brengen, elkaar te activeren en gezelligheid te bieden.
Er zijn ook mogelijkheden voor het aanmelden van een nieuwe activiteit en/of om mee te helpen aan het opzetten van een nieuwe activiteit.
Voor bepaalde activiteiten is ondersteuning van vrijwilligers noodzakelijk.
Daarnaast zijn veel activiteiten seizoensgebonden en lopen van september t/m mei/juni.

Informatie en aanmelden

Voor informatie over activiteiten, voorzieningen en voor aan- of afmeldingen, kunt u kunt u langskomen op het inloop spreekuur of via mail of telefonisch contact opnemen met Welzijn Vorden.

Ons aanbod aan activiteiten

Hobbyclub

In de kelder van het Kulturhus is een hobbyruimte waar men zich in een hobby kan uitleven.

Mogelijkheden:

  • hout- en kunststofbewerking (naar eigen ontwerp of tekenvoorbeeld)
  • koper, zink en draadwerk (knippen, solderen of bewerken)
  • papierbewerking
  • pitrietvlechten
  • schilderen (tekenen op papier, hout of porselein) en nog veel meer

Om de club betaalbaar te houden, worden ook artikelen gemaakt die worden verkocht. Een populair artikel is bijvoorbeeld de bak voor legpuzzels, die in diverse maten worden vervaardigd.
Voor materialen van werkstukken voor eigen gebruik, wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

Tijden: maandagmorgen, woensdagmorgen, donderdagmorgen van 9.00-12.00 uur


Koersbal / Jeu de boules

Iedere dinsdag van 10.00-11.30 uur is er gelegenheid om met elkaar koersbal te spelen in het Kulturhus. Dit is een activiteit die veel op Jeu de boules lijkt, maar dan binnen gespeeld. U beweegt en het is goed voor de sociale contacten!
Wilt u hierover meer weten, kom gerust even kijken. Het koersballen gaat het hele jaar door. Alleen tijdens de zomermaanden wordt er buiten Jeu de boules gespeeld. Van september tot juni speelt men koersbal in de grote zaal van het Kulturhus.

Voor diegenen die op dinsdagmorgen willen spelen bestaat de mogelijkheid om koffie/thee te drinken. Zo ontmoet men andere mensen. Men kan zich aanmelden maar ook spontaan komen kijken.

Stijldansen

Er is veel vraag naar stijldansen in Vorden. Een danspaar uit Zelhem begeleidt dit. Misschien bent u jaren geleden op dansles geweest en heeft u de foxtrot, Engelse wals, tango, samba en andere dansen nog geleerd. Misschien bent u het een beetje kwijt, maar toch lijkt het u wel wat om weer te gaan stijldansen. Dansen betekent, heerlijk en gezond bewegen en het zorgt voor sociale contacten. Dansen is voor iedereen: echtparen, samenwonenden, verliefde stellen, alleenstaanden, enz. Als je alleen komt te staan, dan is het gezellig om je bij een groep aan te sluiten en weer te kunnen dansen. In de afgelopen jaren was het een groot succes.
De dansmiddagen worden wekelijks gegeven op donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur in het Kulturhus te Vorden.
Volksdansen
Verantwoord bewegen op muziek van folklore dansen uit verschillende landen.

Dinsdag van 18:00-19:30 uur in café de Jongens in Hengelo.

Wandelen / Nordic Walking

Men wandelt iedere maandag van 13.30-15.00 uur.
De start is bij restaurant ‘By Rudy’ (Mispelkampdijk 11, voorheen ‘Olde Lettink’).

Reacties zijn gesloten.