Activiteiten

Welzijn Vorden organiseert, coördineert en stimuleert een groot aantal activiteiten met de doelstelling ouderen met elkaar in contact te brengen, elkaar te activeren en gezelligheid te bieden.
Er zijn ook mogelijkheden voor het aanmelden van een nieuwe activiteit en/of om mee te helpen aan het opzetten van een nieuwe activiteit.
Voor sommige activiteiten is ondersteuning van vrijwilligers noodzakelijk.
Veel activiteiten zijn seizoensgebonden en lopen van september t/m mei/juni.

Informatie en aanmelden

Voor informatie over activiteiten, voorzieningen en voor aan- of afmeldingen, kunt u voor alle onderstaande activiteiten via mail of telefonisch contact opnemen met onze medewerkster
Willy Gotink: 0575-553405.
Zij is op dinsdag en donderdag van 09.00-11.00 uur telefonisch bereikbaar op het kantoor in het Kulturhus aan de Raadhuisstraat nr. 6. E-mailen kan ook: info@welzijnvorden.nl

Ons aanbod aan activiteiten

Hobbyclub

In de kelder van het Kulturhus is een hobbyruimte waar men zich in een hobby kan uitleven.

Mogelijkheden:

  • hout- en kunststofbewerking (naar eigen ontwerp of tekenvoorbeeld)
  • koper, zink en draadwerk (knippen, solderen of bewerken)
  • papierbewerking
  • pitrietvlechten
  • schilderen (tekenen op papier, hout of porselein) en nog veel meer

Om de club betaalbaar te houden, worden ook artikelen gemaakt die worden verkocht. Een populair artikel is bijvoorbeeld de bak voor legpuzzels, die in diverse maten worden vervaardigd.
Voor materialen van werkstukken voor eigen gebruik, wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

Tijden: maandagmorgen, woensdagmorgen, donderdagmorgen van 9.00-12.00 uur


Koersbal

Iedere dinsdag van 10.00-11.30 uur is er gelegenheid om met elkaar koersbal te spelen in het Kulturhus. U beweegt en het is goed voor de sociale contacten!
Wilt u hierover meer weten, kom gerust even kijken. Het koersballen gaat het hele jaar door. Alleen tijdens de zomermaanden wordt er buiten jeu de boule gespeeld. Van september tot juni speelt men koersbal in de grote zaal van het Kulturhus.

Mensen die op dinsdagmorgen willen koersballen en tijdens het spelen mensen willen ontmoeten en gezellig een kopje koffie willen drinken, kunnen zich aanmelden of eerst gewoon eens komen kijken op een dinsdagmorgen.

Sport en spel

Bewegen is belangrijk dat geldt voor iedereen! Een actieve leefstijl draagt bij aan het voorkomen van allerlei gezondheidsklachten. Het maakt fitter en gezonder en heeft een positief effect op het gevoel van welbevinden.

Een vakleerkracht zal naar keuze van de deelnemers verschillende beweegvormen aanbieden, waarbij vooral aandacht kan worden besteed aan allerlei spelvormen. Dit sportuurtje is gericht op dames en heren in de leeftijd tot 100+! Sport en Spel zal iedere maandagmiddag van 12.45 uur tot 13.45 uur in sporthal ’t Jebbink te beginnen op 20 september 2021 plaatsvinden.

Belangstellenden kunnen zich tijdens het sportuurtje op maandagmiddag melden bij Wilma Huitink of contact opnemen met Welzijn Vorden.

Stijldansen

Er is veel vraag naar stijldansen in Vorden. Een danspaar uit Zelhem begeleidt dit en gaat met u dansen. Misschien bent u jaren geleden op dansles geweest en heeft u de foxtrot, engelse wals, tango, samba en andere dansen geleerd. Misschien bent u het een beetje kwijt, maar toch lijkt het u wel wat om weer te gaan stijldansen. Dansen betekent, heerlijk en gezond bewegen en het zorgt voor sociale contacten. Dansen is voor iedereen: echtparen, samenwonenden, verliefde stellen, alleenstaanden, enz. Als je alleen komt te staan, dan is het gezellig om je bij een groep aan te sluiten en weer te kunnen dansen. In de afgelopen jaren was het een groot succes.
De dansmiddagen worden wekelijks gegeven op donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur in het Kulturhus te Vorden.
Volksdansen

Dinsdag van 18:00-19:30 uur in het Ludgerusgebouw – Wichmond/Vierakker.
Wandelen / Nordic Walking

Men wandelt iedere maandag van 13.30-15.00 uur.
De start is bij restaurant ‘By Rudy’ (Mispelkampdijk 11, voorheen ‘Olde Lettink’).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.