Activiteiten

Welzijn Vorden organiseert, coördineert en stimuleert een groot aantal activiteiten met de doelstelling ouderen met elkaar in contact te brengen, elkaar te activeren en gezelligheid te bieden.
Er zijn ook mogelijkheden voor het aanmelden van een nieuwe activiteit en/of om mee te helpen aan het opzetten van een nieuwe activiteit.
Voor sommige activiteiten is ondersteuning van vrijwilligers noodzakelijk.
Veel activiteiten zijn seizoensgebonden en lopen van september t/m mei/juni.

Informatie en aanmelden

Voor informatie over activiteiten, voorzieningen en voor aan- of afmeldingen, kunt u voor alle onderstaande activiteiten via mail of telefonisch contact opnemen met onze medewerkster
Willy Gotink: 0575-553405.
Zij is op dinsdag en donderdag van 09.00-11.00 uur telefonisch bereikbaar op het kantoor in het Kulturhus aan de Raadhuisstraat nr. 6. E-mailen kan ook: info@welzijnvorden.nl

Ons aanbod aan activiteiten

Aanschuifatelier

Je ziet ze steeds vaker: winkels, ateliers of workshopruimtes waar mensen op gezette tijden komen aanwaaien om ieder aan een eigen project te werken. Welzijn Vorden denkt dat dit ook kan in het Kulturhus op een vaste ochtend of eventueel op een avond waarbij kan worden ‘aangeschoven’ met eigen werk: waar je in alle rust en vrijheid je artistieke talenten kan uiten. Breien op de bank kan lekker meditatief zijn, maar soms heb je behoefte aan mensen die met hetzelfde bezig zijn, met gelijkgestemden. Vaak zijn het mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Er kan een klik ontstaan als je merkt dat de ander met hetzelfde bezig is als jezelf. Bovendien vind je erkenning bij elkaar doordat de ander jouw werk op waarde weet te schatten. Het leuke van een ‘Aanschuifatelier’ is ook dat er geen juf is die vertelt hoe het moet, maar dat iedereen elkaar helpt en inspireert. Ook is het dé kans om nieuwe mensen te ontmoeten, jong en oud!
Dus ben je creatief en wil je ideeën uitwisselen? Dan nodigen wij je uit om met eigen handvaardigheidwerk te komen: breien, haken, borduren, patchwork, schrijven, kalligraferen, kaarten maken of iets anders. Het kan allemaal en ook onder het genot van koffie of thee tegen een vergoeding.
Workshops, projectmatig werken en verruiming van tijd zijn bespreekbaar.
Hobbyclub

In de kelder van het Kulturhus is een hobbyruimte waar men zich in een hobby kan uitleven.

Mogelijkheden:

  • hout- en kunststofbewerking (naar eigen ontwerp of tekenvoorbeeld)
  • koper, zink en draadwerk (knippen, solderen of bewerken)
  • papierbewerking
  • pitrietvlechten
  • schilderen (tekenen op papier, hout of porselein) en nog veel meer

Om de club betaalbaar te houden, worden ook artikelen gemaakt die worden verkocht. Een populair artikel is bijvoorbeeld de bak voor legpuzzels, die in diverse maten worden vervaardigd.
Voor materialen van werkstukken voor eigen gebruik, wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

Tijden: maandagmorgen, woensdagmorgen, donderdagmorgen van 9.00-12.00 uur


Koersbal

Iedere dinsdag van 10.00-11.30 uur is er gelegenheid om met elkaar koersbal te spelen in het Kulturhus. U beweegt en het is goed voor de sociale contacten!
Wilt u hierover meer weten, kom gerust even kijken. Het koersballen gaat het hele jaar door. Alleen tijdens de zomermaanden wordt er buiten jeu de boule gespeeld. Van september tot juni speelt men koersbal in de grote zaal van het Kulturhus.

Mensen die op dinsdagmorgen willen koersballen en tijdens het spelen mensen willen ontmoeten en gezellig een kopje koffie willen drinken, kunnen zich aanmelden of eerst gewoon eens komen kijken op een dinsdagmorgen.

Stijldansen

Er is veel vraag naar stijldansen in Vorden. Een danspaar uit Zelhem begeleidt dit en gaat met u dansen. Misschien bent u jaren geleden op dansles geweest en heeft u de foxtrot, engelse wals, tango, samba en andere dansen geleerd. Misschien bent u het een beetje kwijt, maar toch lijkt het u wel wat om weer te gaan stijldansen. Dansen betekent, heerlijk en gezond bewegen en het zorgt voor sociale contacten. Dansen is voor iedereen: echtparen, samenwonenden, verliefde stellen, alleenstaanden, enz. Als je alleen komt te staan, dan is het gezellig om je bij een groep aan te sluiten en weer te kunnen dansen. In de afgelopen jaren was het een groot succes.
De dansmiddagen worden wekelijks gegeven op donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur in het Kulturhus te Vorden.
Volksdansen

Dinsdag van 18:00-19:30 uur in het Ludgerusgebouw – Wichmond/Vierakker.
Wandelen / Nordic Walking

Men wandelt iedere maandag van 13.30-16.00 uur.
De start is bij restaurant ‘Bij de Buuren’ (Mispelkampdijk 11).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.