De introductie van de iPad en verloopt met een sneltreinvaart. (Met ingang van het voorjaar 2019 wordt de tablet ook opgenomen in de cursus.) Er zijn en worden miljoenen exemplaren van dit apparaat verkocht. De populariteit van de iPad is niet verwonderlijk. Het is een eenvoudig te bedienen apparaat, waarmee u ontzettend veel kunt doen. Men kan surfen op het internet en e-mailen en de agenda bijhouden. Je kunt er spelletjes mee spelen en foto’s en films maken of bekijken. U kunt er ook boeken, kranten of tijdschriften op lezen, ect. Dit kan met de zogenaamde 'Apps'. Het zijn de programma’s die op de iPad staan. Naast de standaard apps die op uw iPad staan, kunt u vele (gratis en betaalde) Apps toevoegen via de Appstore. Dit is de webwinkel met alle Apps.
U kunt met de iPad verbinding maken met het internet via een draadloos WiFi netwerk. Veel openbare gebouwen hebben een gratis WiFi netwerk.

De iPadcursus omvat 5 lessen. De maximale groepsgrootte is vijf personen. Dus veel persoonlijke aandacht. Momenteel worden in Vorden in Kulturhus 'het Dorpscentrum' en in Hengelo (Gld) in het Parochiecentrum cursussen gegeven onder de vlag van Welzijn Vorden en Senior Web
De kosten bedragen € 55,00 per persoon voor vijf lessen en inclusief het boek ‘Starten met de iPad’. Er is ook een cursus voor gevorderden. Deze bestaat uit 3 lessen en kost €40,--, eveneens inclusief het cursusboek. Docenten zijn Gerrit Terpstra en Henk Roes. Op een plezierige manier nemen zij de lesstof met de cursisten door.

Bij voldoende opgave start op 12 september een iPad/Tablet-cursus.1e les van 09:00-10:30 uur / eventueel 2e les van 11:00-12:30 uur.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met
Henk Roes, Seniorweb, 06-21241984 of Welzijn Vorden, 0575 553405 (dinsdag en donderdag van 09:00-11:00 uur)