Welzijn Vorden is op zoek naar een vrijwilliger die de beginselen van het bridgen aan een groepje wil overbrengen. Als u zelf bereid bent om dat te doen of als u iemand weet die dat zou kunnen en willen doen, neem dan contact op met Willy Gotink, telefoon: 0575-553405

Wat is bridge?
Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven. Bij bridge speel je samen met een vaste partner, die tegenover je zit, tegen twee tegenstanders. Bij elk spel probeer je met je partner meer slagen te maken dan de tegenstanders. Dit doe je door te bedenken welke kaarten je tegenstanders en je partner in hun handen kunnen hebben. Dit klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Want iedereen kan bridge leren en je kunt het tot op hoge leeftijd blijven spelen.
Elk spel duurt ongeveer acht minuten. Ieder spel wordt door diverse spelers gespeeld (meestal 6 of 7 keer). Zo kun je de resultaten, die je bij een bepaald spel haalt, met elkaar vergelijken en wordt de geluksfactor tot een minimum teruggebracht. Daarom wordt bridge ook vaak onder de denksporten gerangschikt, net als bijvoorbeeld schaken, dammen en go. In competitieverband worden er meestal 24 spellen per sessie gespeeld. Voldoende kansen dus om je te revancheren na een spel dat niet zo goed ging. Omdat je steeds tegen andere paren speelt, is bridge bij uitstek een sociale sport. Je ontmoet veel verschillende mensen en je kunt het overal en tegen iedereen spelen. De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Welzijn Vorden: 0575-553405 (bereikbaar op dinsdag en donderdag van 09.00-11.00 uur)