Bezoek en Ondersteuning Service BOS (Bezoek en Ondersteuning Service voor dementerenden, chronisch zieken en mensen met eenzaamheidsproblemen)


Vrijwilligers van de BOS kunnen ondersteuning bieden aan de partner, familie of vrienden van een (beginnend) dementerende of chronische zieke, als de zorg een te zware belasting wordt.
De vrijwilligers kunnen een ochtend, middag of avond in de week hulp bieden door onder andere:
• een dementerende of chronisch zieke gezelschap te houden;
• het maken van een wandelingetje;
• een oogje in het zeil te houden, zodat de partner er eens even tussen uit kan om b.v. te winkelen, naar de kaartclub of het zangkoor te (kunnen blijven) gaan.

Mensen die dreigen te vereenzamen kunnen ook een beroep doen op de BOS. De vrijwilligers van de BOS zijn geschoold in het omgaan met intensieve hulpverlening. De BOS probeert om een cliënt de hulp te laten bieden door een vaste vrijwilliger.

Welzijn Vorden is op zoek naar vrijwilligers voor de BOS. Aan de vrijwilligers worden cursusmogelijkheden en structureel overleg aangeboden. Eventuele vergoeding voor de kosten van de vrijwilliger worden in overleg met de coördinator van Welzijn Vorden vastgesteld. Dit geldt ook voor de cursussen.

De groep Bos-vrijwilligers is een enthousiaste groep, die aangestuurd wordt door de coördinator Jannet Beumer. Wilt u de groep komen versterken? Dan ontvangen wij graag uw reactie.

Voor informatie en aanmelding als cliënt of als vrijwilliger:
Welzijn Vorden, Raadhuisstraat 6 7251 AB Vorden 0575-553405 (dinsdag en donderdag van 09.00-11.00 uur) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.