Een enthousiaste groep vrijwilligers (duofietsers) fietst op een speciale fiets met u (bijrijder) door de prachtige omgeving van Vorden. U kunt zelf meetrappen of u laat zich door de duo-fietsrijder heerlijk vervoeren. Op de duo-fiets, de naam zegt het eigenlijk al, zijn twee zitplaatsen naast elkaar. Als u zelf niet meer in staat bent om een eindje te fietsen, is dit een uitgelezen mogelijkheid om er eens even uit te zijn. De duo-fietsrijder haalt u op en brengt u weer thuis. Er zijn aan een duo-fietsrit geen kosten verbonden, maar een vrije gift is welkom.

De fiets is voorzien van twee accu's voor elektrische trapondersteuning. Er is een gezamenlijke groepsagenda waarin de afspraken ingevuld worden. Het is belangrijk om te weten dat de duofietsers via de gemeente Bronckhorst zijn verzekerd. 

Wilt u keer meefietsen of u laten rijden? Neem dan contact op met de coördinator Nel Warringa: 0575-551021 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

U kunt ook informatie krijgen over de duo-fiets bij Welzijn Vorden en haar medewerkster Willy Gotink: 0575-553405 (op dinsdag en donderdag van 09.00-11.00 uur) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welzijn Vorden wil graag de groep vrijwilligers uitbreiden, zodat de fiets gemiddeld 10 keer per week gebruikt kan worden. Natuurlijk is men afhankelijk van gunstige weersomstandigheden en dat betekent dat er vooral op mooie dagen in het voorjaar, de zomer en de herfst zal worden gefietst.